Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Chlebek bananowy z płatkami owsianymi

Chlebek bananowy z płatkami owsianymi

liczba porcji: 

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę do pieczenia chleba wymasuj tłuszczem i wysyp bułką tartą.
  2. W dużej misce wymieszaj suche składniki w tym płatki owsiane.
  3. W mniejszej misce wymieszaj i zmiażdż widelcem duże dojrzałe banany. Dodaj olej i jajko. Wymieszaj.
  4. Dodaj mokre składniki do suchych i dobrze wymieszaj. Powinieneś otrzymać gęstą masę.
  5. W oddzielnej misce ubij mikserem białka na sztywną pianę. Dodaj delikatnie do reszty składników.
  6. Wylej ciasto do formy i piecz ok 45 (max do godziny) minut, aż wierzch chlebka będzie twardy. Wyjmij z piekarnika, ostudź przez ok. 5 minut, wyjmij z formy i ostudź zupełnie.
  7. Pokrój i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. owocami.
Data dodania: 2020-04-14 07:56:11
Data edycji: 2020-04-15 09:10:23
Ilość wyświetleń: 898
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej