08-110 Siedlce
Feliksa Hłasko 53
Kotlet:
Pozostałe:
Buraki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do ok. 190 stopni piekarnika na 30 min. Gdy wystygną, obieramy je i ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Dodajemy fasolę, którą wcześniej rozgnietliśmy widelcem oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety i smażymy z obu stron na patelni grillowej. W międzyczasie podgrzewamy przekrojone na pół bułki na innej patelni lub w piekarniku.
Aby przygotować sos jogurtowy, dodajemy do jogurtu naturalnego sok z cytryny, szczypiorek oraz szczyptę soli i pieprzu wedle uznania.
Burgery składamy, układając kolejne składniki: sos jogurtowy, sałata, kotlet, plasterki ogórka, sos jogurtowy, kiełki, ser. Dobór skąłdników zależy tak naprawdę od naszych preferencji :)
przepis pochodzi ze strony kasiuchnia.pl
08-110 Siedlce
Feliksa Hłasko 53