Świeże drożdże ocieplić w temperaturze pokojowej. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać 2 łyżki mąki oraz cukier, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 10 minut do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, zrobić wgłębienie w środku i wlać w nie rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2 - 3 minuty mieszać składniki, pod koniec dodając jeszcze oliwę.
Połączone składniki wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Wyrabiać przez ok. 15 minut aż ciasto będzie elastyczne i gładkie (ciasto można też zagnieść mikserem planetarnym).
Wyrobione ciasto włożyć do dużej miski, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i chwilę pozagniatać.
Skłądniki do pizzy kroimy na małe kawałeczki.
ciasta bierzemy małe kawałeczki i formujemy kulki w środku których, jest nasz sos oraz ulubione dodatki. Nie dodajemy wszystkich dodtków do jednej kulki, tylko do jednej kulki dajemy kawałek kababonosa, do drugiej paprykę itd.
PIeczemy ok 10 - 15 min w temepraturze 250 stopni Celcjusza.