Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Rafaello jaglane

Rafaello jaglane

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 1/4 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 5 łyżek ksylitolu lub 2-3 łyżki miodu itp.
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli

DODATKOWO:

  • wiórki kokosowe do obtoczenia kuleczek

 

Wodę doprowadzamy do wrzenia razem ze szczyptą soli i dodajemy kaszę przepłukaną kilkukrotnie w zimnej wodzie (możemy dodać łyżkę oleju np. rzepakowego), delikatnie mieszamy. Gotujemy około 15 min. pod przykryciem na najmniejszym ogniu. Po tym czasie zdejmujemy kaszę z ognia i zostawiamy na 5 min. Następnie zdejmujemy pokrywkę i zostawiamy do wystudzenia.
Do kaszy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę.
Przed podaniem z pozostałej masy jaglanej schłodzonej formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Data dodania: 2020-05-04 09:44:29
Data edycji: 2020-05-04 09:45:46
Ilość wyświetleń: 986
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej