Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

Składniki :

  • ryż 2 szklanki
  • jabłka 1 kg
  • cynamon 2 łyżeczki

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy na mleku ( tyle mleka co ryżu )
  2. Połowę ugotowanego ryżu wysypujemy do naczynia żaroodpornego, na ryż kładziemy połowę posiekanych jabłek, 1 łyżeczkę cynamonu, 2 warstwa ryżu i jabłka znowu posypane cynamonem
  3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na okolo 25 minut.
  4. W tym czasie ryz wpije reszte mleka z jablka zmiekkna!

przepis ze strony Winiary

Data dodania: 2020-04-14 08:09:27
Data edycji: 2020-04-16 09:56:24
Ilość wyświetleń: 2489
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook