Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jajka jeżyki

Jajka jeżyki

Jajka jeże mogą stanowić nie tylko ozdobę wielkanocnego stołu. To także kolorowa i wiosenna alternatywa jajka na śniadanie.

Potrzebne będą:
– jajka – 4 sztuki
– szczypiorek – pół pęczka
– papryka czerwona – 1 sztuka
– majonez – 1 łyżka

1. Jaja ugotuj na twardo, następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół.

2. Wydrąż żółtka i wymieszaj z majonezem, aż powstanie pasta. Pastę dopraw sosem sałatkowym lub przyprawami według uznania.

3. Przełóż pastę do woreczka z odciętym rogiem i nakładaj do wydrążonych białek.

4. Teraz pokrój szczypiorek na 3-4-centymetrowe kawałki i powbijaj je pionowo w pastę z żółtek. Ważne, aby szczypiorek był świeży i sztywny.

5. Z papryki wytnij małe oczka i przyłóż do jeża. Oczka możesz zrobić też z oliwek.

Przepis udostępniamy dzięki uprzejmości marki Knorr.

Data dodania: 2020-04-06 08:12:38
Data edycji: 2020-04-14 06:40:23
Ilość wyświetleń: 816
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej