Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jajka jeżyki

Jajka jeżyki

Jajka jeże mogą stanowić nie tylko ozdobę wielkanocnego stołu. To także kolorowa i wiosenna alternatywa jajka na śniadanie.

Potrzebne będą:
– jajka – 4 sztuki
– szczypiorek – pół pęczka
– papryka czerwona – 1 sztuka
– majonez – 1 łyżka

1. Jaja ugotuj na twardo, następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół.

2. Wydrąż żółtka i wymieszaj z majonezem, aż powstanie pasta. Pastę dopraw sosem sałatkowym lub przyprawami według uznania.

3. Przełóż pastę do woreczka z odciętym rogiem i nakładaj do wydrążonych białek.

4. Teraz pokrój szczypiorek na 3-4-centymetrowe kawałki i powbijaj je pionowo w pastę z żółtek. Ważne, aby szczypiorek był świeży i sztywny.

5. Z papryki wytnij małe oczka i przyłóż do jeża. Oczka możesz zrobić też z oliwek.

Przepis udostępniamy dzięki uprzejmości marki Knorr.

Data dodania: 2020-04-06 08:12:38
Data edycji: 2020-04-14 06:40:23
Ilość wyświetleń: 704
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook