Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień   - 08.09.25-12.09.25

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Płatki kukurydziane na mleku

Dzień owoców: winogrona, jabłka, maliny

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka z wędzarni, pomidor, rzodkiewka

Kawa inka

 

Gruszka

 

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pomidor, sałata,

frankfurterki

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Herbata owocowa

Śliwki

 

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, szynka, rukola, papryka kolorowa, kiełki, pasta z ciecierzycy

Kakao

Arbuz bezpestkowy

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta

z jajka ze szczypiorkiem

i majonezem, pomidorki koktajlowe

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

Jabłka

(1,2,6)

Obiady

Zupa brokułowa

z ziemniakami

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym,

ser żółty, liść cykorii

Kompot porzeczkowy

(1,6,8)

Zupa krem z marchewki

Pulpeciki w sosie pieczarkowym, kasza kus-kus, sałata ze śmietaną

 

Woda z miętą

(1,2,6,8)

Zupa gulaszowa

z kurczakiem i ryżem

Pierogi leniwe z masłem

i cukrem trzcinowym, marchewka z jabłkiem

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Zupa koperkowa z makaronem

Gulasz wołowy z warzywami, kasza gryczana, surówka z buraczków

 

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Krupnik jęczmienny

na indyku

Paluszki  rybne z fileta, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony z cebulą

i olejem

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ogórek i papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Sernik z galaretką

i truskawkami

Woda z imbirem

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, sałatka z makreli

w pomidorkach ze szczypiorkiem

Herbata z cytryną

(1,3,6)

Chałka z masłem ,banan, maślanka owocowa

 

 

(1,2,6)

Mus z kaszy mannej

z syropem malinowym

Chrupki kukurydziane

Borówki

(1,6)

 

Tydzień– 15.09.2025 r. – 19.09.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Płatki kukurydziane na mleku,

Bułeczka pszenna, masło ekstra, twaróg, dżem truskawkowy

 

Dzień owoców:arbuz, śliwka, malina

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, polędwica z komina, rzodkiewka

Kawa inka z mlekiem

 

 

 

Winogron

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka kolorowa

Płatki owsiane na mleku

 

 

 

Jabłko

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, ser biały, szynka krucha, ser żółty, pomidor, papryka kolorowa, ogórek zielony,

Kawa inka z mlekiem

 

 

Brzoskwinia

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

 

Banan

(1,2,6)

Obiady

Zupa kalafiorowa

z włoszczyzną

i ziemniakami

Parzaki z polewą jogurtowo – truskawkową

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Barszczyk

Tagliatelle z kremowym paprykowym kurczakiem, roszponka

 

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Polędwiczka w sosie własny,, ziemniaki, fasolka szparagowa

 

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Kapuśniak z majerankiem

i kiełbasą

Risotto z kurczakiem

i papryką, ryż na sypko, ogórek kiszony

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,6,8)

Zupa pomidorowa z ryżem

Ryba pieczona w warzywach, ziemniaki gotowane, sałata

z vinegret

 

 

Kompot truskawkowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło, parówka

z szynki, pomidor, ketchup

Herbata z cytryną

(1,6)

Kisiel domowy, jabłko, chałka

z masłem ekstra

 

 

(1,2,6,8)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka krucha, pomidor malinowy

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Owsianka o smaku Kinder Bueno

Chrupki kukurydziane, jabłko, brzoskwinia UFO

 

 

(1,6)

Ciasto drożdżowe, jogurt mochchi

 

 

 

( 1,2,6 )

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-09-11 13:57:10
Ilość wyświetleń: 24924
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej