Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień  03.11.2025 r. – 07.11.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pomidor, pasta z jajka i awokado

Płatki kukurydziane

na mleku

Mandarynki, jabłko, gruszka

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, wędlina drobiowa, papryka, sałata

Kawa inka

 

 

Kiwi

(1,6)

Bułka grahamka z masłem, ser żółty, ogórek

Płatki owsiane na mleku z żurawiną

 

 

Banan

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczywo mieszane, masło

Kawa inka

 

 

Winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, humus własnej produkcji, pomidory koktajlowe

Zupa mleczna kasza manna

 

Jabłko

(1,2,6)

Obiady

Barszcz ukraiński

Kakaowe naleśniki pomarańczowe z białym serem i polewą jogurtową

 

Kompot owocowy

 

(1,2,6,8)

Zupa z pieczarkami

i cukinią

Kotlety z jajka, ziemianki, surówka  z białek rzodkiewki

i marchewki

Woda cytryną

(1,2,6,8)

Zupa koperkowa

z ziemniakami

Makaron spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, ser gouda, papryka, rukola

Mięta

(1,6,8)

Rosół drobiowy

z makaronem

Gulasz mięsno-warzywny, kasza bulgur, warzywa parowane, kalarepa

 

Kompot owocowy

(1,6,8)

Zupa krem z dyni

i papryki z fetą

Pieczone kotlety rybne, ziemniaki, sałata

ze śmietaną

Woda z pomarańczą

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet podlaski, ogórek kiszony.

Herbata z cytryną

(1,2,6)

Chałka z masłem i miodem, maślanka truskawkowa

 

 

(1,2,6)

Krakersy z nasion bez maki  własnej produkcji, banan

Herbata malinową

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, parówki z szynki na gorąco, pomidorki, ketchup

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Babka marmurowa

z kakao własnej produkcji, kaki, woda

z miodem

(1,2,6)

 

Tydzień- 10.11.2025 r. – 14.11.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

 

 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, papryka

Zupa mleczna

 

Jabłko

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, ser żółty, twaróg, masło ekstra, szynka, pomidor, ogórek, rzodkiewka,

Kawa inka z mlekiem

 

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane. masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypior

Zupa mleczna

 

Gruszka

(1,2,6)

Obiady

 

 

Zupa grochowa z kiełbasą

Makaron ze szpinakiem

i twarogiem

 

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa kalafiorowa

Pierś z kurczaka w sosie brzoskwiniowym, ryż, fasolka szparagowa

 

Kompot owocowy

(1,6,8)

Zupa zacierkowa

Ryba zapiekana z parmezanem, ziemniaki, sałata lodowa z sosem

 

Kompot owocowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

 

 

Bułka grahamka, masło, kiełbasa krakowska, pomidor

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Koktajl po azjatycku z mango chrupki kukurydziane

 

 

(1,6)

Szarlotka własnej produkcji

Herbata owocowa

 

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-11-05 12:08:02
Ilość wyświetleń: 25394
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej