Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień - 07.01.2025 r. – 10.01.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

 

Pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy, ogórek świeży

Kawa inka z mlekiem

 

Dzień owoców: gruszka, jabłko, mandarynka

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka babci, papryka kolorowa

Płatki jęczmienne na mleku

 

Gruszka

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, twaróg , pomidor, szczypior, ogórek, pieczywo mieszane, masło

Kawa inka

 

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Herbata z cytryna

 

Pomarańcze

(1,2,6)

Obiady

 

Zupa z fasolką i kalafiorem

Zapiekanka z szynką, pieczarkami, cukinią,  papryką, kukurydzą, serem żółtym

i ketchupem

 

Kompot

(1,2,6,8)

Zupa selerowa z ryżem

Nugetsy, ziemniaki gotowane z koperkiem, mizeria z jogurtem

 

 

Lemoniada

(1,2,6,8)

Zupa zacierkowa z ziemniakami

i natką pietruszki

Gulasz z warzyami, kasza gryczana, buraczki na ciepło

 

 

Kompot

(1,2,6,8)

Zupa pieczarkowa

z makaronem

Kotlet rybny panierowany, ziemniaki

z koperkiem, surówka

z ogórka i cebulki

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

 

Racuchy drożdżowe z serem, dżem z czarnej porzeczki

Herbata malinowa

 

(1,2,6)

Bułka chałka, masło ekstra, miód pszczeli, kiwi

Kakao

 

(1,2,6)

Zapiekanki z serem mozzarella, polędwicą, pomidorem

Herbata z cytryną

 

 (1,6)

Biszkopt domowy

z owocami

Herbata z cytryną

 

(1,2,6)

 

 

Tydzień - 13.01.2024 r. – 17.01.2024 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta jajeczna, pomi szczypiorek

Zupa mleczna

 

Dzień owoców : mandarynka, kiwi, melon

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, papryka

Kawa inka

 

 

Banan

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe

Zupa mleczna

Winogrono

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica, ser żółty, ser biały, dżem morelowy, ogórek, pomidor

Kawa inka

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane. masło ekstra, ser żółty, rzodkiewka

Kawa inka

Gruszka

(1,6)

Obiady

Zupa marokańska

Makaron z sosem szpinakowo - twarogowym

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Flaczki drobiowe z bagietką

Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym, surówka z ogórka kiszonego

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa pomidorowa z makaronem

Kasza bulgur z sosem mięsnym, surówka wielowarzywna

Kompot truskawkowy

(1,2,6,8)

Zupa kalafiorowa

Pierś z pieca w sosie ketchupowym, ryż z kapusty pekińskiej z jabłkiem i kukurydzą

Kompot owocowy

(1,6,8)

Krupnik jęczmienny

Ryba pod kołderką pieczarkowo - serową, ziemniaki, surówka

z marchwi i chrzanu

Kompot owocowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło, szynka, ogórek

Herbata z cytryną

(1,2,6)

Koktajl truskawkowo- banany

Kiwi

Chrupki kukurydziane

(1,6)

Szarlotka własnej produkcji

Herbata z cytryną

 

(1,2,6)

Bułka grahamka, masło, szynka dziadka, papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Muffiny, pomarańcza

Herbata owocowa

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-01-10 10:02:29
Ilość wyświetleń: 23367
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej