Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień - 13.10.2025 r. – 17.10.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, ogórek świeży

Herbata z cytryną

Dzień owoców: mandarynka, kiwi, winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet z kurczaka, ogórek kiszony

Kawa inka z mlekiem

 

Kaki

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ser żółty, papryka

Płatki owsiane na mleku

 

Winogrono

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, ser żółty, twaróg, masło ekstra, szyneczka, pomidor, ogórek, rzodkiewka,

Kawa inka z mlekiem

 

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane. masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypior, pomidorki koktajlowe

Płatki jęczmienne na mleku

 

Gruszka

(1,2,6)

Obiady

Zupa ogórkowa

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, roszponka, ser

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa zacierkowa

Pieczone polędwiczki, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa kalafiorowa

Schab w sosie bbq, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa neapolitańska

z makaronem

Kopytka, sos pieczarkowy, surówka z kapusty zakwaszano

Kompot owocowy

(1,2,6,8)

Krem z pieczonej dyni

Pierogi z serem i polewą jogurtową z truskawkową

Kompot owocowy

 

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, dżem brzoskwiniowy

 

(1,6)

Placuszki pancakes, smoothie owocowe (wiśnia, banan, mango)

(1,2,6)

Kisiel własnej produkcji, jabłko, biszkopty

 

(1,2,6)

Bułka grahamka, masło, makrela w pomidorach, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

(1,6)

Ciasto ucierane z jabłkami

 

 

(1,2,6)

 

Tydzień - 27.10.2025 r. – 31.10.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pomidor, jajecznica, szczypiorek

 

Dzień owoców: banan, śliwka, pomarańcza

(1,2,6)

Bułka grahamka, masło ekstra, ogórek świeży, szynka

Kakao

 

Mandarynka

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica, papryka

Płatki kukurydziane na mleku

 

Mandarynka

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, polędwica, pomidor, ogórek, rzodkiewka, twaróg

Kawa inka

Kaki

(1,6)

Bułka kajzerka, masło ekstra, ser biały, rzodkiewka

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

Gruszka

(1,6)

Obiady

Zupa jarzynowa

z ziemniakami

Zapiekanka makaronowa z kiełbaską i serem, ketchup

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Schab duszony, surówka z kapusty pekińskiej, kasza gryczana

Kompot owocowy

(1,6,8)

Zupa ogórkowa

Klops, surówka wielowarzywna, ziemniaki

Woda z cytryną

 

(1,2,6,8)

Zupa z białych warzywa z pestkami słonecznika

Kurczak smażony z warzywami, ryż, roszponka

Kompot owocowy

(1,6,8)

Kapuśniak

Kostka z miruny, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki

Kompot truskawkowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Owoce pod kruszonką

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Ziemniaczki opiekane, sos czosnkowy

Herbata z cytryną

(1,6)

Ciasteczka owsiane własnej produkcji

Maślanka owocowa

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony

Herbata malinowa

(1,6)

Koktajl truskawkowo-bananowy

Podpłomyki

(1,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-10-24 09:30:28
Ilość wyświetleń: 25338
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej