Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień - 17.02.2025r. – 21.02.2025r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Płatki kukurydziane na mleku

Twarożek z rzodkiewką

i szczypiorkiem, bułka grahamka z masłem

Dzień owoców: jabłko, mandarynka, winogron

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, frankfurterki, papryka kolorowa

Kawa biała na mleku

Kiwi

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta jajeczna, majonez, rukola, ogórek świeży

Kawa inka z mlekiem

Jabłko

(1,2,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet własnej produkcji, wędlina, pomidor, sałata, ser żółty, rzodkiewka, ogórek świeży

Kawa inka

Banan

(1,6)

Kasza manna na mleku

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, tarta marchewka, rzodkiewka

Arbuz

(1,6)

Obiady

Zupa grochowa

z kiełbaską

Kotlet z jajka, ziemniaki, surówka z ogórka

i cebulki

Kompot śliwkowy

(1,2,6,8)

Barszcz z buraczków zabielany

Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy z koperkiem, ziemniaki gotowane, sałata

Woda  z cytryną

 

 (1,6,8)

Zupa z brukselką i ziemniakami

Ryż w sosie słodko- kwaśnym z indykiem, ananasem, liść cykorii

Lemoniada owocowa

(1,6,8)

Zupa pomidorowa z makaronem

Kotlet pożarski z indykiem, marchewka mini, kasza bulgur

Kompot truskawkowy

 

(1,2,6,8)

Zupa jarzynowa

Rybna babka z warzywami na ciepło

i sosem brokułowym

Kompot wieloowocowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Zapiekanki z serem żółtym, wędliną , pomidorem

z ketchupem

Herbata liściasta z cytryną

(1,6)

Kisiel własnej produkcji, jabłko, ciasteczka maślano-kakaowe

z orzechami

 

(1,2,6,7)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, makrela wędzona, szczypiorek, pomidory koktajlowe

Herbata z miętą

(1,2,3,6)

Sałatka z brokułów, jajka, pomidora

z jogurtem

Pieczywo mieszane z masłem

Herbata liściasta z cytryną

(1,2,6)

Babka piaskowa- dwukolorowa

Pomarańcza

Napar z lipy z miodem

(1,2,6)

 

 

Tydzień   - 24.02.2025 r. – 28.02.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta jajeczna z awokado, szczypiorek

Kawa inka na mleku

Dzień owoców: pomarańcza, melon, winogrona

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka dziadka, rzodkiewka, Płatki owsiane na mleku

 

 

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, papryka kolorowa, roszponka

Kawa inka na mleku

 

Marchewka

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, pomidor, sałata, ser żółty, twarożek, ogórek

Kawa inka na mleku

Mandarynka

(1,6)

Zupa mleczna

Pieczywo mieszane, masło ekstra, twarożek kokosowo-waniliowy

 

Gruszka

(1,6)

Obiady

Zupa fasolowa z kiełbaską

Naleśniki z serem

i polewą jogurtowo brzoskwiniową

 

Woda z miodem i cytryną

(1,2,6,8)

Zupa brokułowa

Polędwiczka w sosie własnym

z kaszą bulgur, buraczki gotowane

 

Kompot wiśniowy

(1,6,8)

Zupa pomidorowa z ryżem

i natką pietruszki

Kopytka, sos pieczarkowy, surówka z ogórkiem kiszonym, papryką

i cebulą

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa krem ogórkowy z groszkiem ptysiowym

Kurczak divan, ryż, sałata lodowa z sosem włoskim

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa misterone

z zielonym groszkiem

Makaron z sosem z tuńczyka, roszponka

 

Woda z cytryną

(1,3,6,8)

Podwieczorki

Kiełbaski kornetki, pieczywo mieszane, ketchup, pomidory koktajlowe

Herbata liściasta z cytryną

(1,6)

Pizza własnej produkcji

z sosem pomidorowym, serem, polędwica, papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Bułka kajzerka, masło ekstra, nutella domowa, banan

Herbata domowa

 

(1,6)

Tłusty czwartek –pączki własnej produkcji, winogrono bezpestkowe

Kakao

 

(1,2,6)

Chałka, masło ekstra, miód, kiwi, maślanka

 

 

(1,2,6)

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-02-21 14:58:22
Ilość wyświetleń: 23576
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej