Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w SiedlcachTydz

 

Tydzień - 24.03.2025 r. – 28.03.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane szczypior, papryka

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

Dzień owoców: gruszka, jabłko, mandarynka

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka drobiowa, pomidor, sałata

Kawa inka na mleku

 

 

Winogron

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor

Płatki ryzowe na mleku

 

 

Pomarańcza

 

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, , pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, masło ekstra, awokado, papryka

Kawa inka na mleku

 

 

Melon

 

(1,6)

Bułka kajzerka, masło, ser biały, rzodkiewka

Płatki owsiane na mleku

 

 

Jabłko

 

(1,6)

Obiady

Zupa zacierkowa na kurczaku

Makaron z twarogiem i śmietaną

 

 

 

Kompot truskawkowy

(1,2,6,8)

Krem z buraków, płatki migdałowe

Zapiekanka gyros z ryżem, roszponka

 

 

 

 

Woda z cytryną.

(1,6,8)

Zupa z fasolką szparagową

Kopytka z sosem pieczarkowym, surówka

z kapusty

 

 

Lemoniada

(1,2,6,8)

Zupa ogórkowa

Polędwiczka w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z buraków

 

 

 

Kompot

(1,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Ryba pieczona, ziemniaki, surówka

z marchewki, jabłka

z chrzanem

Kompot

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet własnej produkcji, ogórek kiszony

Herbata z lipy

(1,2,6)

Placuszki ryżowe, truskawki, brzoskwinie

 

 

Herbata malinowa

(1,2,6)

Zapiekane bułeczki z serem i szynką, papryka, ketchup

 

 

Herbata owocowa

(1,6)

Koktajl truskawkowy, chałka z masłem ekstra

 

 

Herbata z cytryną

 (1,2,6)

Krówkowe ciasto marchewkowe

 

 

Herbata z cytryną

(1,2,6)

 

 

Tydzień - 31.03.2025 r. – 04.03.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek kiszony

Kawa inka z mlekiem

 

Jabłko ,melon , winogron fioletowy

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa podsuszana, ogórek świeża, papryka

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

 

Banan

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka,

Kawa inka z mlekiem

 

 

Kiwi

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło, frankfurterki, papryka kolorowa, pasztet drobiowy, ser żółty, kiełki rzodkiewki. .ogórek świeży, pomidor

Kawa inka z mlekiem

 

Winogrono bezpestkowe

(1,2,6)

Bułeczka pszenna, masło ekstra, twaróg,  tarta marchewka

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

 

Jabłko

(1,6)

Obiady

Zupa gołąbkowa

Kluski serowe z polewą jogurtowo-truskawkową

 

Kompot truskawkowy

 

(1,2,6,8)

Zupa z brukselką

Spaghetti carbonara , kalarepa do chrupania

 

Kompot truskawkowy

 

(1,2,6,8)

Zupa z buraka zabielana

Kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym, ogórek kiszony

Woda z cytryną

 

(1,2,6,8)

Zupa rumfordzka

Pierogi z soczewicą i mięsem, surówka wielowarzywna, cebulka smażona

 

Kompot owocowy

 

(1,2,6,8)

Zupa  pieczarkowa

z makaronem

Kotleciki rybne pieczone, warzywa duszone, ziemniaki

z koperkiem

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, pomidor koktajlowy

Herbata lipowa

(1,2,3,6)

Racuszki z jabłkami

Sok owocowo-warzywny

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ogórek świeży

Herbata z cytryną

(1,6)

Chlebek bananowy, mandarynka

Herbata z lipy

 

(1,2,6)

Kisiel truskawkowy, orzechy włoskie, biszkopty

(1,2,6)

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-03-31 12:55:03
Ilość wyświetleń: 23788
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej