Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień  - 16.06.25-20.06.25

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet podlaski, ogórek

Zupa mleczna

 

Dzień owoców: banan, czereśnie, truskawki

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka z indyka, ser żółty, ogórek świeży, rzodkiewka

Kakao

Arbuz

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, pomidor, papryka

Płatki owsiane na mleku

 

Banan

(1,6)

 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta jajeczna z awokado, pomidor

Płatki jęczmienne na mleku

Jabłko

(1,2,6)

Obiady

Zupa wiosenna

Makaron z serem białym

i polewą jogurtowo-jagodową

Kompot wieloowocowy

(1,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Polędwiczka pieczona w sosie, surówka z młodej kapusty, ziemniaki

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa kapuśniak

Kotlet a’la pizza, ryż, mizeria z jogurtem

i koperkiem

Woda z cytryną

(1,6,8)

 

Zupa z fasolką szparagową

Kiełbaska grillowana, ziemniaczki, sałatka wiosenna

Kompot porzeczkowy

(1,6,8)

Podwieczorki

Bułka razowa, masło ekstra, szynka gotowana, sałata, pomidor

Herbata z cytryną

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica sopocka, papryka kolorowa, rukola

Herbata z cytryną

(1,6)

Sernik własnej produkcji, truskawki

Herbata owocowa

 

(1,2,6)

 

Pancaces, syrop klonowy, brzoskwinie

 

 

(1,2,6)

 

Tydzień 23.06.2025 r. – 27.06.2025 r. 

 

 

Poniedziałek 

Wtorek 

Środa 

Czwartek 

Piątek 

Śniadania 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka 

Kawa inka na mleku 

Dzień owoców: mandarynka, jabłko, banan 

(1,2,6) 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet własnej produkcji, ogórek konserwowy, papryka kolorowa 

Kawa inka na mleku 

Winogrona 

 

(1,2,6) 

Kajzerka, masło ekstra, serek kanapkowy z czosnkiem, rzodkiewka, papryka kolorowa 

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi 

Morela 

(1,6) 

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, wędlina, ser żółty, pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, ser kozi, pasztetowa z ciecierzycy 

Kawa inka na mleku 

Czereśnie 

(1,6) 

Pieczywo mieszane, masło ekstra , ser biały, rzodkiewka, tarta marchewka 

Płatki kukurydziane na mleku 

Gruszka 

(1,6) 

Obiady 

Zupa jarzynowa 

Parzaki z polewą serowo-jogurtowo-truskawkową 

Kompot wieloowocowy 

 

(1,2,6) 

Zupa z młodych buraków 

Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem żółtym 

Kalarepa do chrupania 

Kompot truskawkowy 

(1,2,6,8) 

Zupa fasolowa z kiełbaską 

Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, rukola  

Woda z cytryną 

 

(1,2,6,8) 

Zupa meksykańska z kukurydza  

i kurczakiem 

Gulasz wołowy, kasza gryczana, buraczki na ciepło

Kompot truskawkowy 

(1,6,8) 

Krupnik z indykiem 

Ryba po grecku, sałata, ziemniaki gotowane 

 

 

 

Lemoniada 

(1,2,3,6,8) 

Podwieczorki 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka krucha, ogórek świeży, pomidor 

Herbata z cytryna 

 

(1,6) 

Czekoladowa owsianka  

z orzechami i bananem 

Wafle kukurydziane 

Herbata z miętą 

(1,6,7) 

Koktajl marchewkowo-selerowy, biszkopty mini 

Herbata 

 

(1,2,6) 

Chałka z masłem, miodem i kiwi 

Kakao 

 

(1,2,6) 

Budyń własnej produkcji z owocami (truskawki, borówki), ciasteczka owsiane 

(1,2,6) 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-06-18 08:49:19
Ilość wyświetleń: 24334
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej