Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

Tydzień - 07.07.2025 r. – 11.07.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Kasza manna na mleku

Pieczywo mieszane, masło ekstra, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz kiełkami rzodkiewki

Dzień owoców

winogron, śliwka, kiwi

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka z indyka, ogórek świeży, rzodkiewka

Herbata z cytryną

 

Winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, pomidor, kiełki z brokułów

Kawa zbożowa

 

Arbuz

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, ser biały

z brzoskwiniami, pomidor, ogórek, kabanosy, ser złoty, dżem truskawkowy

Truskawki

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor

Kawa zbożowa

Brzoskwinia UFO

(1,2,6)

Obiady

Barszczyk

z ziemniakami

Makaron pełnoziarnisty

z indykiem, marchewką

i pieczarkami, kalarepa

do chrupania

Kompot wieloowocowy

(1,6,8)

Zupa z fasolką szparagową

Kurczak po koreańsku, ryż, surówka z kapusty pekińskiej

 

 

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa owocowa

z makaronem

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria z rzodkiewka i ze śmietaną

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa kapuśniak z kiełbaską

Naleśniki z jabłkami, cukier puder

 

 

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Krem cebulowy

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka

z porem, chrzanem

i majonezem

Kompot porzeczkowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Bułeczka szkolna, masło orzechowe, banan

Mięta do picia

 

(1,6,7)

Chałka z masłem, jogurt naturalny

z miodem i kawałkami świeżych truskawek

 (1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica sopocka, papryka kolorowa, rzodkiewka

Herbata z cytryną

(1,6)

Paluch z masłem ziołowym, papryka

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Galaretkowiec, wafle malinowe

Woda z miodem

 

(1,6)

 

Tydzień 14.07.2025 r. – 18.07.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, serek Krimi, szczypior

Kawa inka

Jabłko, banan, morele

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, pomidor, szczypior

Owsianka na ciepło

z cynamonem

Brzoskwinia UFO

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, schab z majerankiem, ogórek kiszony

Kawa inka z mlekiem

Arbuz

(1,6)

Bufet szwedzki: polędwica drobiowa, ser żółty, pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, masło, guacamole

Kawa inka

Winogron

(1,6)

Płatki ryżowe na mleku

Bułka z ziarnem, masło, ser żółty, tarta marchewka i rzodkiewka

Kalarepa do chrupania

(1,6)

Obiady

Zupa jarzynowa

z ziemniakami

Makaron spaghetti

w sosie pomidorowym, ser mozarella

Kompot wiśniowy, rukola

(1,2,6,8)

Zupa z buraków zabielana

Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, marchew mini z masłem, liść cykorii

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa pieczarkowa

Indyk w warzywach w sosie śmietanowym, kasza bulgar, kiełki

 

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Kapuśniak z młodej kapusty

Pierogi z pieczonym mięsem

z kurczaka, surówka

z selera z rodzynkami

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa owocowa

Ryba pieczona

z brokułem i płatkami migdałowymi, ziemniaki

 

Kompot z suszonych owoców

(1,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, parówki ośmiorniczki  z szynki, ketchup, papryka czerwona

Herbata z cytryną

(1,6)

Racuchy drożdżowe, morela

Herbata z lipy

 

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, makrela wędzona, szczypior, ketchup

Herbata z cytryną

(1,3,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet własnej produkcji z ciecierzycy, ogórek małosolny

Herbata z cytryną

(1,2,6)

Sernik na zimno

z jogurtem i mango

Herbata z imbirem

i cytryną

(1,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-07-08 12:43:22
Ilość wyświetleń: 24510
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej