Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień  - 18.08.2025 r. – 22.08.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor

Kawa inka na mleku

Dzień owoców – banan, nektarynka, winogrona

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, pomidory koktajlowe

Zupa mleczna

 

Nektarynka UFO

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, rzodkiewka

Kawa inka na mleku

Arbuz

 

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet drobiowy, ogórek świeży, ser żółty, twaróg, pomidor, rzodkiewka

Kawa inka na mleku

Banan

(1,2,6)

Bułka pszenna, serek kanapkowy, rzodkiewka

Zupa mleczna

kukurydzianymi

Winogrono

(1,6)

Obiady

Zupa fasolowa z kiełbasą

Parzaki z polewą jogurtowo- serową

 

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa owocowa

z makaronem

Kotlet siekany, ziemniaki, mizeria z jogurtem

 

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa pieczarkowa

z ziemniakami

Gulasz mięsno-warzywny, kasza gryczana, buraczki smażone

 

Kompot owocowy

(1,6)

Zupa ogórkowa z makaronem

Pieczone kotleciki w ketchupie, ziemniaki gotowane, sałata lodowa ze śmietaną

 

 

Kompot jabłkowy

( 1,2,6,8)

Zupa krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym

Makaron pełnoziarnisty

z tuńczykiem

i pomidorkami koktajlowymi

 

Lemoniada

( 1,2,3,6,8 )

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, frankfurterki z grilla, ketchup, papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Koktajl jogurtowo-owocowy, chrupki kukurydziane

 

 

(1,6)

Bułka grahamka, masło, polędwica drobiowa, ogórek świeży

Herbata z cytryną

(1,6)

Kisiel owocowy z jabłkiem, biszkopty

 

 

(1,2,6)

Drożdżówka

z jagodami własnej produkcji

Herbata owocowa

(1,2,6)

 

Tydzień 28.07.2025 r. – 31.07.2025 r. 

 

 

Poniedziałek 

Wtorek 

Środa 

Czwartek 

Piątek 

Śniadania 

Bułka grahamka, masło ekstra, serek Krimi, pomidor 

Owsianka 

 

 

Dzień owoców: winogrona, banan, jabłko 

 

(1,6) 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, ogórek świeży 

Kawa inka na mleku 

 

 

 

Pomarańcza 

 

(1,6) 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, schab z liściem, papryka kolorowa 

Kasza manna na mleku 

 

 

Banan 

 

(1,6) 

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, wędlina, ser żółty, pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, ser kozi 

Kawa inka na mleku 

 

 

Arbuz 

 

(1,6) 

 

Obiady 

Żurek z białą kiełbasą 

Kotlet z jajka, ogórek małosolny, ziemniaki 

 

Kompot wieloowocowy 

 

(1,2,6) 

Flaczki drobiowe z bułeczką 

Pieczeń wieprzowa, ziemniaki, sałata ze śmietaną 

 

Woda z cytryną 

 

(1,6,8) 

Zupa krem z pomidorów 

Kurczak zapiekany w majonezie, ryż, mizeria ze śmietaną  

 

Woda z cytryną 

 

(1,6,8) 

Zupa z soczewicy z ziemniakami  

i kiełbasą 

Makaron z sosem jogurtowo-jagodowym 

 

Lemoniada 

 

(1,6,8) 

 

Podwieczorki 

Blok czekoladowy  

z mleka w proszku  

z herbatnikami  

i orzechami 

Herbata z cytryną 

 

(1,6,7) 

Chlebek czosnkowy z masłem ziołowym własnej produkcji, pomidorki koktajlowe 

Herbata malinowa 

 

 

(1,6,7) 

Kisiel własnej produkcji, borówki, chrupki kukurydziane 

 

 

 

(1,2,6) 

Bułka pszenna, masło ekstra, frankfurterki, pomidor 

Herbata z cytryną 

 

 

 

(1,2,6) 

 

 

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-08-21 08:33:03
Ilość wyświetleń: 24744
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej