Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień - 15.12.2025 r. – 19.12.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajecznica, pomidorki koktajlowe, szczypiorek

Kawa inka na mleku

Mandarynki, melon, kiwi

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, pomidor

Płatki owsiane na mleku

 

Gruszka

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, humus własnej produkcji, ogórek świeży

Płatki jęczmienne na mleku

Jabłko

 

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, ogórek

Kawa inka

Winogrona

 

(1,6)

Bułka kajzerka, masło, ser biały, tarta marchewka i rzodkiewka

Zupa mleczna z płatkami

Banan

 

(1,6)

Obiady

Zupa z czerwonej soczewicy

Spaghetti z pomidorami, mięsem i warzywami

i parmezanem oraz mozzarellą, rukola,

Napój z galaretką pomarańczową

 

(1,2,6,7,8)

Zupa brokułowa

Nugesty z ryżem, sosem jogurtowo - czosnkowym, surówka z kapusty pekińskiej

 

 

Woda z cytryną.

 

(1,2,6,8,10)

Zupa jarzynowa

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane, roszponka

 

 

Kompot truskawkowy

 

(1,6,8)

Zupa krem z białych warzyw

Kotlet z jajka z cukinią, surówka z ogórkiem kiszonym i cebulką

 

 

 

Woda z miodem

 

(1,2,6,8)

Barszcz czerwony

Pierogi z kaszą jęczmienną

i pieczarkami, cebulką prażoną, surówka kopenhaska

 

Kompot wigilijny

 

(1,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

(1,6)

Racuchy z jabłkami

Kakao

 

(1,2,6)

Sałatka z makreli

w pomidorach z czerwoną cebulą, twarogiem, szczypiorek

(1,3,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, pomidor

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Piernik świąteczny

z polewą czekoladową, pomarańcze

Napój imbirowy

(1,2,6)

 

Tydzień - 22.12.2025 r. – 26.12.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet podlaski, ogórek

Herbata z cytryną

 

Dzień owoców: mandarynki, jabłko, winogron

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica krucha, papryka

Kawa inka

 

 

 

Pomarańcza

 

(1,6)

 

 

 

Obiady

Zupa krem marchewkowa pestki słonecznika

Tagiatelle z fetą

i pomidorami pieczonymi, bazylia

 

Kompot wieloowocowy

 

(1,6,8)

Zupa kalafiorowa

Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kalarepa

 

 

 

Woda z cytryną

 

(1,6,8)

 

 

 

Podwieczorki

Bułka z ziarnem, masło ekstra, dżem, owoce suszone

Kakao

(1,6)

Chałka z masłem, kiwi, maślanka jagodowa

 

 

(1,2,6)

 

 

 

 

Tydzień - 29.12.2025 r. – 31.12.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet drobiowy, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

Jabłko, mandarynka

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, schab pieczony

z majerankiem, ogórek świeży

Kawa inka z mlekiem

Sok z marchewki

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, frankfurterki, papryka kolorowa

Kawa inka z mlekiem

 

Winogrono

(1,6)

 

 

Obiady

Zupa jarzynowa

Makaron z polewą truskawkowo – jogurtową

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa krem z buraków

z płatkami migdałowymi

Pieczeń rzymska, marchewka z groszkiem, ziemniaki

Kompot truskawkowy

(1,2,6,8)

Zupa pomidorowa z natką pietruszki i makaronem

Pierś z kurczaka pieczona w ketchupie, sałata lodowa ze śmietaną

Woda z cytryną

(1,6,8)

 

 

Podwieczorki

Bułka kajzerka z masłem ekstra i dżemem truskawkowym

Kakao

(1,6)

Pancaces z syropem klonowym, brzoskwinie, ananas

 

 

(1,2,6)

Tosty z szynka i serem, pomidor

Herbata z cytryną

 

 

(1,6)

 

 

 

Tydzień  - 07.01.2026 r. – 09.01.2026 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

 

 

 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypiorek, pomidorki koktajlowe,

Zupa mleczna

Dzień owoców: jabłko, gruszka, melon

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, szynka, ogórek, papryka, rzodkiewka, ser biały

Kawa inka na mleku

 

Pomarańcza

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, rzodkiewka

Zupa mleczna

 

 

Jabłko

(1,6)

Obiady

 

 

Zupa ogórkowa

z ziemiankami

Ryż z jabłkiem i jogurtem

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa z fasolką szparagową

Schab w sosie własnym, ziemniaki, sałata lodowa z warzywami

Napój imbirowy

(1,6,8)

Krupnik jęczmienny

Filet z miruny, ziemniaki

z koperkiem, surówka

z kapusty kiszonej

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

 

 

Pieczywo mieszane, szynka, papryka

Herbata z cytryną

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, pomidor

Herbata z dzikiej róży

(1,6)

Koktajl truskawkowy ciasteczka maślane

 

 

(1,2,6)

 

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-12-18 14:15:36
Ilość wyświetleń: 25743
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej