Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

Tydzień - 21.04.2025 r. – 25.04.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

 

Tosty z szynką i serem

Kawa inka

 

 

 

Dzień owoców: gruszka, jabłko, banan

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło,

ser biały, miód, marchew

w słupkach

Zupa mleczna

 

 

Gruszka

 

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, , pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, masło

Kawa inka

 

Melon miodowy

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, majonez, szczypior, papryka

Zupa mleczna

 

Owoce suszone

 

(1,2,6)

Obiady

 

Zupa – kolorowy kociołek

Naleśniki z białym serem

i polewą jogurtową

z truskawkami

 

Kompot wiśniowy

 

(1,2,6,8)

Zupa kalafiorowa

Zapiekanka makaronowa

z szynką w sosie pomidorowym, roszponka

 

Woda z cytryną.

 

(1,6,8)

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Pierś z kurczaka w sosie śliwkowym, ryż, surówka z selera, ananasa z rodzynkami

 

Kompot

 

(1,6,8)

Zupa zacierkowa

Fuczki,  surówka

z marchewki, jabłka

z chrzanem

 

Kompot

 

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet podlaski, pomidor, sałata czerwona

Herbata z cytryną

 

(1,2,6)

Ciasto marchewkowe własnej produkcji

Herbata malinowa

 

 

(1,2,6)

Kanapki z pastą z makreli, pomidor

Herbata z cytryną

 

 

 

(1,6)

Koktajl bananowo- truskawkowy, biszkopty

 

 

 

(1,2,6)

 

Tydzień - 14.04.2025 r. –18.04.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Bułka grahamka, masło ekstra, pasztet drobiowy, ogórek kiszony

Zupa mleczna

Banan, kiwi, jabłko

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, rzodkiewka, szczypiorek

Płatki owsiane na mleku

Pomarańcza

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek

Kawa inka

 

Jabłko

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, pomidor, szczypior, pieczywo mieszane, masło ekstra, twaróg, polędwica drobiowa

Kawa inka

Winogron

(1,6)

Makaron na mleku

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane z majonezem

i szczypiorkiem, papryka kolorowa

Mandarynki

(1,2,6)

Obiady

Zupa brokułowa

z włoszczyzną

i ziemniakami

Zapiekanka makaronowa: szynka, cukinia, pieczarki, papryka , kukurydza, ser żółty

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem i natką pietruszki

Gulasz wieprzowy, kasz kus-kus, buraczki zasmażane

 

 

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa barszcz biały z jajkiem i kiełbską

Ryż z jabłkiem zapiekany, polewa jogurtowa

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa krem z kalafiora z płatkami migdałowymi

Schab pieczony w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty białej młodej

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Krupnik

Paluszki rybne, sałata lodowa z warzywami

i oliwą, ziemniaki gotowane

 

Kompot wieloowocowy

(1,3,6,8)

Podwieczorki

Jabłko pieczone z sosem waniliowym i wiórkami kokosowymi

Ciasteczka z żurawiną

(1,6)

Maślanka owocowa, chałka

z masłem, banan

 

(1,2,6)

Grahamka, masło ekstra, szynka z komina, pomidor, sałata

Herbata z lipy

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka z indyka, papryka kolorowa

Herbata z cytryną

(1,6)

Babka cytrynowa, herbata z cytryną

 

(1,2,6)

 

 

 

 

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-04-16 14:44:28
Ilość wyświetleń: 23925
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej