Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

Tydzień - 16.12.2024 r. – 20.12.2024 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, ogórek

Herbata z cytryną

 

Dzień owoców: kaki, winogron, gruszka

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica krucha, papryka

Kawa inka

 

Pomarańcza

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, tarta marchewka

Zupa mleczna

 

Jabłko

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło pasztet własnej produkcji, ogórek świeży Kawa inka

 

 

Melon

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypiorek , pomidor

Zupa mleczna

 

Mandarynka

 

(1,2,6)

Obiady

Zupa krem marchewkowa pestki słonecznika

Tagiatelle z fetą

i pomidorami, roszponka

Kompot wieloowocowy

 

(1,6,8)

Zupa kalafiorowa

Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kalarepa

 

Woda z cytryną

 

(1,6,8)

Zupa z fasolką szparagową

Schab w sosie barbecue, kasza bulgur, ogórek kiszony

 

Kompot truskawkowy

 

(1,6,8)

Zupa pomidorowa z makaronem

Udko kurczaka z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej

 

Kompot owocowy

 

(1,2,6,8)

Barszczyk czysty

z paluchem drożdżowym

Pierogi wigilijne z okrasą z cebuli

Kompot z suszu

Lemoniada

(1,6,8)

Podwieczorki

Bułka kajzerka, masło ekstra, dżem, owoce suszone

(1,6)

Deser owocowy z jogurtem, biszkopty

(1,2,6)

Chałka, masło, miód, kiwi

Kakao

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta z sardynek z pestkami słonecznika, pomidorki koktajlowe

(1,2,3,6)

Piernik staropolski

Herbata z cytryną

(1,2,6)

 

 

Tydzień  – 23.12.2024 r. – 27.12.2024 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, majonez szczypiorek, pomidor malinowy

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Dzień owoców: mandarynki, winogrona, jabłka

(1,2,6)

 

 

 

 

Obiady

Zupa z soczewicą czerwoną i ziemniakami

Zapiekanka z szynką, cukinią, pieczarkami, papryką i serem żółtym,

Kompot jabłkowy

(1,6,8)

 

 

 

 

Podwieczorki

Tosty z masłem, dżem truskawkowy, żurawina suszona, banan

Kakao z mlekiem

(1,6)

 

 

 

 

 

Tydzień  - 30.12.2024 r. – 03.01.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypiorek, pomidorki koktajlowe,

Zupa mleczna

Dzień owoców: jabłko, gruszka, melon

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, schab z majerankiem, ogórek kiszony

Kawa inka na mleku

 

Mandarynka

(1,6)

 

Grzanki z serem i szynką, pomidor, ketchup

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

 

Pomarańcza

(1,6)

Makaron na mleku

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, rzodkiewka

 

 

Jabłko

(1,6)

Obiady

Zupa ogórkowa

z ziemiankami

Makaron z serem białym, jogurtem i truskawkami

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Zapiekanka ziemniaczana

z kurczakiem i warzywami

Kompot jabłkowy

z goździkami

(1,2,6,8)

 

Zupa z fasolką szparagową

Polędwiczka w sosie własnym, ziemniaki, sałata lodowa z warzywami

 

Napój imbirowy

(1,6,8)

Krupnik jęczmienny

Filet z miruny, ziemniaki

z koperkiem, surówka

z kapusty kiszonej

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Muffinki własnej produkcji

z owocami

Herbata z cytryną

 

(1,2,6)

Tortilla z serem żółtymi warzywami

Herbata z cytryna

 

(1,6)

 

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, pomidor

Herbata z dzikiej róży

(1,6)

Koktajl truskawkowy ciasteczka maślane

 

 

(1,2,6)

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-12-19 14:06:17
Ilość wyświetleń: 23262
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej