Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

Tydzień - 05.05.2025 r. – 09.05.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kolorowa jajko gotowane, majonez, szczypiorek, papryka

Kawa inka na mleku

Dzień owoców: gruszka, jabłko, banan

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło,

ser biały, miód, marchew

w słupkach

Zupa mleczna

Winogron

 

(1,6)

Sałatka z makaronem orzo, ogórkiem i kurczakiem, pieczywo mieszane z masłem ekstra

Mięta do picia

Pomarańcza

 

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, pomidor, szczypior, szynka dębowa, pieczywo mieszane, masło, kiełki mix

Kawa inka z mlekiem

Melon miodowy

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka

Zupa mleczna

Śliwka

 

(1,2,6)

Obiady

Zupa fasolowa

Makaron z białym serem

i polewą jogurtową

z truskawkami

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Zupa krem z dyni

z pestkami

Pierś z kurczaka w sosie

ze szparagami, ryż, sałata

ze śmietaną

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Kotlet ziemniaczany w sosie pieczeniowym, ogórek kiszony z cebulą i oliwą

Lemoniada

(1,2,6,8)

Zupa kapuśniak z ziemniakami

Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, pomidorki koktajlowe

 

 

Kompot wieloowocowy

(1,6,8)

Krupnik

Ryba w sosie śmietanowym z koperkiem, ziemniaki młode, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, marchwią i  jogurtem

Kompot truskawkowy

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbaski

z grilla, pomidor, ketchup

Herbata z cytryną

(1,6)

Ciasto pleśniak własnej produkcji

Herbata malinowa

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, serek waniliowy, żurawina

Kawa inka z mlekiem

 

(1,6)

Bułka pszenna z masłem ziołowym, awokado, pomidor

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Koktajl azjatycki na jogurrcie, biszkopty

 

 

(1,2,6)

 

 

Tydzień  - 12.05.2025 r. – 16.05.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, awokado, jajecznica ze szczypiorkiem, papryka czerwona.

Kawa inka z mlekiem

Dzień owoców: kiwi złote, winogron, jabłka

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet, papryka kolorowa

Kawa inka z mlekiem

 

Winogrona

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka dziadka, ogórek świeży, herbata z cytryną

Płatki jęczmienne na mleku

 

Truskawki

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, ogórek, szczypior, pieczywo mieszane, masło ekstra, humus własnej produkcji

Kawa inka na mleku

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, rzodkiewka

Zupa mleczna

 

Banan

(1,6)

Obiady

Zupa kalafiorowa

z ziemniakami

Makaron spaghetti

z sosem mięsno-warzywnym, ser żółty

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Zupa barszcz biały

Polędwiczka pieczona w sosie pieczarkowym, kasza bulgur, ogórek kiszony

 

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Zupa pizza

Parzaki z serem białym

i polewa jogurtowo-truskawkową

 

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Rosół z makaronem

Kotleciki siekane, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej

 

Kompot wieloowocowy

(1,2,6,8)

Zupa zarzutka z młodej kapusty

Ryba po japońsku

w duszonych warzywach, ziemniaki gotowane, sałata

Woda z cytryną

 (1,2,3,8)

Podwieczorki

Jabłko pieczone

z żurawiną i miodem

Chrupki kukurydziane Herbata z cytryną

 

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, ser żółty, pomidor, sałata

Herbata z miętą

 

 

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe

Herbata z malinami

 

 

(1,3,6)

Bułka pszenna, masło ekstra, pomidor, frankfurterki pieczone, ketchup

Herbata z cytryną

 

 

 

(1,6)

Trufle owsiane własnej produkcji,

banan

Kakao

 

 

(1,2,6)

 

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Łubin
  12. Dwutlenek siarki
  13. Skorupiaki i produkty pochodne
  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-05-08 13:23:17
Ilość wyświetleń: 24068
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej