Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień - 29.09.2025 r. – 03.10.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane z majonezem

i szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi

Dzień owoców: gruszka, śliwka, jabłko

 

(1,2,6)

Bułeczka pszenna, masło, twarożek z cynamonem, suszone owoce

Herbata z cytryną

 

 

Pomarańcza

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, schab pieczony, ćwikła

Kawa inka z mlekiem

 

 

Banan

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, frankfurterki, papryka kolorowa, ser żółty, ogórek świeży, polędwica drobiowa, twaróg

Kawa inka z mlekiem

 

 

Winogrono

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka,

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

 

 

Kiwi

 

(1,6)

Obiady

Zupa meksykańska

Makaron z pesto bazyliowym i pieczarkami, ser żółty

 

Kompot truskawkowy

(1,2,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Kotlet mielony, ziemniaki gotowane, buraczki zasmażane

Woda z cytryną

(1,2,6,8 )

Zupa krem z ogórków kiszonych

Schab w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa brokułowa

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, roszponka

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa z fasolki szparagowej

Filet z miruny surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki gotowane

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Szarlotka w słoiku

Herbata lipowa

 

(1,2,6,7)

Pizza z serem żółtym i sosem pomidorowym oraz szyneczką

Sok przecierowy

(1,6)

Koktajl owocowy na bazie jogurtu, ciastka owsiane

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, frankfurterki z grilla.  ketchup, pomidory koktajlowe

 

(1,6)

Babka piaskowa, maliny

Herbata z cytryną

(1,2,6)

 

Tydzień 06.10.25 r. – 10.10.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Bułka grahamka, masło ekstra, pasztet podlaski, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

 

Dzień owoców: mandarynki, jabłko, banan

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica drobiowa, papryka, sałata

Kawa inka na mleku

 

Kiwi

(1,6)

Płatki owsiane na mleku z żurawiną

Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty, ogórek, kiełki buraka

Banan

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta z ciecierzycy

Kawa inka na mleku

Winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna z awokado, pomidory koktajlowe

Zupa mleczna kasza manna

Jabłko

(1,2,6)

Obiady

Zupa fasolowa z kiełbaską

Makaron z polewą jogurtowo-truskawkową

 

Kompot owocowy

(1,2,6,8)

Zupa krem z dyni

Udko pieczone, ryż, marchewka mini

 

Woda cytryną

(1,6,8)

Krupnik ryżowy

Klopsiki po cygańsku, ziemniaki purée, rukola

 

Mięta

(1,2,6,8)

Zupa pejzanka ze śmietaną

Indyk w sosie słodko-kwaśnym, kasza jęczmienna, kalarepa

 

Kompot owocowy

(1,6,8)

Zupa solferino z groszkiem

Pieczone kotlety rybne, ziemniaki, pomidory z cebulą

Woda z pomarańczą

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka pomidor, ser żółty, szczypiorek

 

(1,6)

Sałatka owocowa z jogurtem, batonik zbożowy

 

(1,6)

Cynamonki własnej produkcji

Herbata

 

(1,2,6)

Tosty hawajskie; pieczywo pszenne, masło ekstra, ser żółty, ananas

 

(1,6 )

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Kakao

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-10-02 10:21:38
Ilość wyświetleń: 25145
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej