Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień 01.12.2025 r. – 08.12.2023 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Bułka grahamka, masło ekstra, serek kozi, ogórek, rzodkiewka

Płatki jęczmienne

na mleku

Herbata z cytryną

 

Mandarynka

(1,6)

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Bułka kajzerka, masło, serek topiony, tarta marchewka

 

 

 

Winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasta z jajka i majonezu, kiełki rzodkiewki

Kawa inka na mleku

 

 

Pomarańcza

(1,2,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, kabanosy, pomidor, ogórek, sałata, ser żółty, ser biały

Kawa inka

 

Jabłko

(1,6)

Owsianka „renifer”

Pieczywo z masłem, pomidor, rukola, ser żółty

Herbata owocowa

 

 

Choinki owocowe

(kiwi, mandarynka, banan)

(1,6)

Obiady

Zupa krem z dyni

z drobnym makaronem

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki

i jabłka

Napój imbirowy

 

(1,2,6,8)

Zupa z brukselką i marchwią

Ratatoille z indykiem

i ryżem, roszponka

 

 

Kompot truskawkowy

 

(1,6,8)

Barszcz ukraiński

Łazanki z mięsem i kapusta kiszona, rukola

 

 

Napój z galaretki

 

(1,2,6,8)

Zupa szczawiowa

Kotlet pożarki z kurczaka, ziemniaczki z koperkiem, surówka z białej rzodkwi

z jabłkiem i kukurydzą

 

Kompot wiśniowy

 

(1,2,6,8)

Zupa krem z buraka

z pestkami dyni

Choinka naleśnikowa

z serem białym, granatem

i cukrem pudrem

Woda z cytryną

 

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet podlaski, papryka kolorowa

Herbata malinowa

 

(1,6)

Budyń własnej produkcji,

syrop malinowy, wafle kukurydziane

Banan

 

 

(1,2,6)

Ciasto cynamonowe, gruszki

Herbata malinowa

 

 

 

 

(1,2,6)

Koktajl z kefiru i buraka, oleju lnianego

Chałka z masłem

 

 

 

(1,6)

Pizza mikołajkowa

z sosem pomidorowym, serem

 Herbata z cytryną

 

 

 

(1,2,6)

 

Tydzień - 08.12.2025 r. – 12.12.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, szynka z indyka, pomidor

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi

 

 

Dzień owoców: gruszka, kaki, jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, ogórek kiszony

Kawa inka z mlekiem

 

 

 

Mandarynka

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka, ogórek świeży

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennym

 

 

Banan

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, frankfurterki, papryka kolorowa, ogórek, rzodkiewka, dżem, twarożek, jajko gotowane

Kawa inka z mlekiem

 

Jabłko

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka,

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

 

 

Kiwi

(1,6)

Obiady

Zupa grochowa

z kiełbaską

Makaron Shreka, ser żółty, pomidorki koktajlowe

 

Kompot truskawkowy.

 

(1,2,6,8)

Rosół drobiowy z makaronem

Kurczak pieczony w sosie śliwkowym, kasza bulgur, surówka z sałaty lodowej

ze śmietaną

Woda z cytryną.

 

(1,2,6,8)

Barszcz czerwony

Schab  pieczony, kapusta kiszona, ziemniaki

 

 

Kompot truskawkowy

 

(1,6,8)

Zupa zacierkowa

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, roszponka

 

 

Herbata zimowa

 

(1,6,8)

Krem z kiszonych ogórków

z groszkiem ptysiowym

Ryba zapiekana z pieczarkami, ziemianki, surówka

z marchewki z chrzanem

i majonezem

Kompot owocowy

 

(1,2,6,8)

Podwieczorki

Bułeczka pszenna, masło ekstra, dżem truskawkowy

Herbata lipowa

 

(1,6)

Maślanka owocowa, pancaces

 

 

(1,2,6)

Bułka paluch, masło ekstra, ser żółty, kiełbaski z szynki, ketchup, papryka

 

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa krakowska, pomidor

Herbata z cytryną

 

(1,6)

Ciasto drożdżowe z kruszonką własnej produkcji, pomarańcze

Kakao

 

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-12-04 13:58:23
Ilość wyświetleń: 25629
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej