Paluszki rybne - Katolickie Niepubliczne Przedszkole OGRÓDEK ŚW. FRANCISZKA w Siedlcach
Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Składniki

500 g filetu z dorsza
50 g parmezanu
1 szklanka pÅ‚atków kukurydzianych
Garść orzechów nerkowca
3-4 łyżki mąki
1 jajko
1/2 cytryny
Świeże zioła, np. tymianek
Sól i pieprz do smaku

 

Przygotuj panierkÄ™ - do pojemnika blendera wsyp pÅ‚atki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i Å›wieże zioÅ‚a. Blenduj wszystko (nie na mÄ…kÄ™ tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

RybÄ™ pokrój na podÅ‚użne kawaÅ‚ki. Skrop sokiem wyciÅ›niÄ™tym z cytryny. Dopraw solÄ… i pieprzem. Obtocz w mÄ…ce. Teraz czas na kÄ…piel w jajku i panierowanie w zmielonych pÅ‚atkach kukurydzianych.

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

przepis ze storny Akademia smaku

Data dodania: 2020-04-14 08:13:38
Data edycji: 2020-04-20 08:37:27
Ilość wyświetleń: 1018
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej