Paluszki rybne - Katolickie Niepubliczne Przedszkole OGRÓDEK ŚW. FRANCISZKA w Siedlcach
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Składniki

500 g filetu z dorsza
50 g parmezanu
1 szklanka pÅ‚atków kukurydzianych
Garść orzechów nerkowca
3-4 łyżki mąki
1 jajko
1/2 cytryny
Świeże zioła, np. tymianek
Sól i pieprz do smaku

 

Przygotuj panierkÄ™ - do pojemnika blendera wsyp pÅ‚atki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i Å›wieże zioÅ‚a. Blenduj wszystko (nie na mÄ…kÄ™ tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

RybÄ™ pokrój na podÅ‚użne kawaÅ‚ki. Skrop sokiem wyciÅ›niÄ™tym z cytryny. Dopraw solÄ… i pieprzem. Obtocz w mÄ…ce. Teraz czas na kÄ…piel w jajku i panierowanie w zmielonych pÅ‚atkach kukurydzianych.

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

przepis ze storny Akademia smaku

Data dodania: 2020-04-14 08:13:38
Data edycji: 2020-04-20 08:37:27
Ilość wyświetleń: 1069
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej