Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Składniki

500 g filetu z dorsza
50 g parmezanu
1 szklanka płatków kukurydzianych
Garść orzechów nerkowca
3-4 łyżki mąki
1 jajko
1/2 cytryny
Świeże zioła, np. tymianek
Sól i pieprz do smaku

 

Przygotuj panierkę - do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

przepis ze storny Akademia smaku

Data dodania: 2020-04-14 08:13:38
Data edycji: 2020-04-20 08:37:27
Ilość wyświetleń: 1135
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej