Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Motylkowa kanapka

Motylkowa kanapka

Może kanapka w formie motylka zachęci niejadka do śniadania ? 

Składniki:

  • pieczywo ( najlepiej chleb )
  • parówka lub marchewka ( będzie to "tułów" motylka )
  • ulubiona wędlina
  • ser żółty
  • pomidor koktajlowy ( głowa motylka)
  • rzodkiewka
  • papryka
  • sałata
  • szczypiorek ( czułki)

Sposób przygotowania:

Z kromek pieczywa należy wyciąć serduszka ( można ułatwić to sobie foremką do ciastek). Następnie przekroić wzdłuż na pół parówkę/ marchewkę.
Ułóż na środku talerzyka a po bokach umieścić wycięte serduszka -skrzydełka. Posmarować je masłem. Na każdym serduszku położyć kawałek sera i wędliny. Udekorować rzodkiewką i papryką. Przy przeciętym końcu parówki/ marchewki położyć pomidorek, zróbić 2 nacięcia, włóż w nie szczypiorek.

Data dodania: 2020-03-15 16:43:02
Data edycji: 2020-03-16 08:03:57
Ilość wyświetleń: 1148
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej