Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Faszerowane pomidory i ogórki

Faszerowane pomidory i ogórki

Składniki:

  • 3 strąki kolorowej papryki
  • 1 mała cukinia
  • 1-2 małe ostre papryczki chilli
  • 10 dag ryżu
  • 1 jajko
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • świeża kolendra
  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • 20 dag sera żółtego
  • Sól, pieprz, curry, sok z połowy limonki, olej

Przygotowanie:Ryż ugotować na sypko. Papryki i cukinie umyć, pokroić w niezbyt drobną kostkę, przesmażyć na oliwie z czosnkiem i posiekanym chilli. Ryż wymieszać z paprykami, cukinią, chilli, jajkiem i posiekaną kolendrą. Przygotowany farsz doprawić sokiem wyciśniętym z połowy limonki, solą, pieprzem oraz curry. Pomidory i ogórki umyć. Z pomidorów ściąć wierzch i łyżeczką wydrążyć miąższ. Ogórki pokroić na ćwiartki i wydrążyć miąższ. Warzywa napełnić przygotowanym farszem i posypać startym żółtym serem. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180oC

Data dodania: 2020-03-26 15:00:01
Data edycji: 2020-03-31 08:59:54
Ilość wyświetleń: 1031
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej