Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Faszerowane pomidory i ogórki

Faszerowane pomidory i ogórki

Składniki:

  • 3 strąki kolorowej papryki
  • 1 mała cukinia
  • 1-2 małe ostre papryczki chilli
  • 10 dag ryżu
  • 1 jajko
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • świeża kolendra
  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • 20 dag sera żółtego
  • Sól, pieprz, curry, sok z połowy limonki, olej

Przygotowanie:Ryż ugotować na sypko. Papryki i cukinie umyć, pokroić w niezbyt drobną kostkę, przesmażyć na oliwie z czosnkiem i posiekanym chilli. Ryż wymieszać z paprykami, cukinią, chilli, jajkiem i posiekaną kolendrą. Przygotowany farsz doprawić sokiem wyciśniętym z połowy limonki, solą, pieprzem oraz curry. Pomidory i ogórki umyć. Z pomidorów ściąć wierzch i łyżeczką wydrążyć miąższ. Ogórki pokroić na ćwiartki i wydrążyć miąższ. Warzywa napełnić przygotowanym farszem i posypać startym żółtym serem. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180oC

Data dodania: 2020-03-26 15:00:01
Data edycji: 2020-03-31 08:59:54
Ilość wyświetleń: 880
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej