Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Motylkowa kanapka

Motylkowa kanapka

Może kanapka w formie motylka zachęci niejadka do śniadania ? 

Składniki:

  • pieczywo ( najlepiej chleb )
  • parówka lub marchewka ( będzie to "tułów" motylka )
  • ulubiona wędlina
  • ser żółty
  • pomidor koktajlowy ( głowa motylka)
  • rzodkiewka
  • papryka
  • sałata
  • szczypiorek ( czułki)

Sposób przygotowania:

Z kromek pieczywa należy wyciąć serduszka ( można ułatwić to sobie foremką do ciastek). Następnie przekroić wzdłuż na pół parówkę/ marchewkę.
Ułóż na środku talerzyka a po bokach umieścić wycięte serduszka -skrzydełka. Posmarować je masłem. Na każdym serduszku położyć kawałek sera i wędliny. Udekorować rzodkiewką i papryką. Przy przeciętym końcu parówki/ marchewki położyć pomidorek, zróbić 2 nacięcia, włóż w nie szczypiorek.

Data dodania: 2020-03-15 16:43:02
Data edycji: 2020-03-16 08:03:57
Ilość wyświetleń: 948
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej