Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Składniki

500 g filetu z dorsza
50 g parmezanu
1 szklanka płatków kukurydzianych
Garść orzechów nerkowca
3-4 łyżki mąki
1 jajko
1/2 cytryny
Świeże zioła, np. tymianek
Sól i pieprz do smaku

 

Przygotuj panierkę - do pojemnika blendera wsyp płatki kukurydziane, dodaj parmezan, sól, pieprz i świeże zioła. Blenduj wszystko (nie na mąkę tylko do uzyskania kilkumilimetrowych drobin).

Rybę pokrój na podłużne kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Teraz czas na kąpiel w jajku i panierowanie w zmielonych płatkach kukurydzianych.

Tak przygotowane paluszki piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

przepis ze storny Akademia smaku

Data dodania: 2020-04-14 08:13:38
Data edycji: 2020-04-20 08:37:27
Ilość wyświetleń: 57
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button
Facebook