Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Parówki ośmiornice

Parówki ośmiornice

Składniki:

– dobrej jakości parówki, cienkie, zafoliowane
– makaron spaghetti

Parówki rozwijamy z folii i kroimy w plastry o grubości około 3 cm.

Bierzemy kilka suchych nitek makaronu i wkłuwamy je w  plasterki parówek – na środek plasterka.
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy parowki z makaronem.   
Na mniejszym ogniu gotujemy aż makaron się ugotuje al dente (nie możemy pozwolić, by się rozciapał).
Podajemy. Możemy parówkom dorobić buzie, albo po prostu podać danie na przykład w sosie pomidorowym.
 
Data dodania: 2020-04-06 08:07:32
Data edycji: 2020-04-07 07:44:45
Ilość wyświetleń: 71
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button
Facebook