Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Pasta z pieczonego batata

Pasta z pieczonego batata

Składniki:

  • 1 batat
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  2. Batata pokroj na ćwiartki, posmaruj olejem i włoż do piekarnika.
  3. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułoż kawałki batata i czerwoną cebulę i piecz około 40 minut. Ostudź.
  4. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Przełoż do wybranego naczynia i podawaj.

 

Data dodania: 2020-03-26 15:03:12
Data edycji: 2020-04-01 07:51:08
Ilość wyświetleń: 842
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej