Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Rafaello jaglane

Rafaello jaglane

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 1/4 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 5 łyżek ksylitolu lub 2-3 łyżki miodu itp.
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli

DODATKOWO:

  • wiórki kokosowe do obtoczenia kuleczek

 

Wodę doprowadzamy do wrzenia razem ze szczyptą soli i dodajemy kaszę przepłukaną kilkukrotnie w zimnej wodzie (możemy dodać łyżkę oleju np. rzepakowego), delikatnie mieszamy. Gotujemy około 15 min. pod przykryciem na najmniejszym ogniu. Po tym czasie zdejmujemy kaszę z ognia i zostawiamy na 5 min. Następnie zdejmujemy pokrywkę i zostawiamy do wystudzenia.
Do kaszy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę.
Przed podaniem z pozostałej masy jaglanej schłodzonej formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Data dodania: 2020-05-04 09:44:29
Data edycji: 2020-05-04 09:45:46
Ilość wyświetleń: 839
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej