Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Słodkie pieczarki

Słodkie pieczarki

Składniki na ciasto:

  • 200 g. masła
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • olejek pomarańczowy albo inny
  • NA WZOREK -kakao

Przygotowanie

Miękkie masło zmiksować z cukrem i jajkiem. Przesiać mąkę z sodą i dodać parę kropli olejku. Następnie z miksować na niższych obrotach miksera. Zagnieść i podzielić na 4 części. Zrobić wałek i pokroić na małe części.

Z każdego kawałeczka zrobić kuleczkę. Układać na blaszce z papierem do pieczenia, albo wysmarowanej. Przygotować małą plastikową butelkę, albo zakrętkę. Maczać w suchym kakao i robić wgniecenia w ciastkach, imitując trzon i kapelusz pieczarki

Piec ok. 20 min. w 175.

Data dodania: 2020-03-19 08:13:13
Data edycji: 2020-03-20 08:26:53
Ilość wyświetleń: 1086
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej