Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień- 22.09.25r. -26.09.25r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorami

Płatki kukurydziane na mleku

Dzień owoców: winogrona, jabłka, maliny

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka z wędzarki, pomidor, rzodkiewka

Kawa inka

 

 

Gruszka

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pomidor, sałata,

frankfurterki

Zupa mleczna

Herbata owocowa

 

Śliwki

 

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek, rzodkiewka, ser biały

 

 

Jabłko

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty salami, rukola

Herbata z cytryną

 

 

Winogrono

 

(1,6)

Obiady

Zupa jarzynowa

Naleśniki z serem, polewą jogurtową z brzoskwiniami

Kompot porzeczkowy

 

(1,2,6,8)

Zupa z soczewicą czerwoną

Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, rukola

 

 

(1,2,6,8)

Zupa zacierkowa

Kotlet ziemniaczany

z sosem pomidorowym, ogórek kiszony z cebulą

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Rosół drobiowy z makaronem

Potrawka z kurczaka z warzywami gotowanymi, ziemniaki, surówka „Czerwonego kapturka”

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa selerowa z ryżem

Fish burger, bułeczka z sezamem, pomidor, cebula, sałata, sos tysiąca wysp

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ogórek i papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Racuszki ryżowe, borówki, maliny

Kakao na mleku

(1,2,6)

Hot-dogi, ketchup, herbata miętowa

Kakao

(1,6)

Blok czekoladowy z mleka w proszku z herbatnikami i bakaliami

Herbata z cytryną

(1,2,6)

Jabłko pieczone

z rodzynkami i miodem

Biszkoptowe ciasteczka

(1,2,6)

 

 

Tydzień - 29.09.2025 r. – 03.10.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, jajko gotowane z majonezem

i szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi

Dzień owoców: gruszka, śliwka, jabłko

 

(1,2,6)

Bułeczka pszenna, masło, twarożek z cynamonem, suszone owoce

Herbata z cytryną

 

 

 

 

Pomarańcza

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, schab pieczony, ćwikła

Kawa inka z mlekiem

 

 

 

 

Banan

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, frankfurterki, papryka kolorowa, ser żółty, ogórek świeży, polędwica drobiowa, twaróg

Kawa inka z mlekiem

 

 

Winogrono

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka,

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

 

 

 

Kiwi

 

(1,6)

Obiady

Zupa meksykańska

Makaron z pesto bazyliowym i pieczarkami, ser żółty

 

Kompot truskawkowy

(1,2,6,8)

Zupa pomidorowa

z makaronem

Kotlet mielony, ziemniaki gotowane, buraczki zasmażane

Woda z cytryną

(1,2,6,8 )

Zupa krem z ogórków kiszonych

Schab w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa brokułowa

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, roszponka

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa z fasolki szparagowej

Filet z miruny surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki gotowane

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Szarlotka w słoiku

Herbata lipowa

 

(1,2,6,7)

Pizza z serem żółtym i sosem pomidorowym oraz szyneczką

Sok przecierowy

(1,6)

Koktajl owocowy na bazie jogurtu, ciastka owsiane

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, frankfurterki z grilla.  ketchup, pomidory koktajlowe

 

(1,6)

Babka piaskowa, maliny

Herbata z cytryną

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-09-25 12:04:55
Ilość wyświetleń: 25045
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej