Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień 06.10.25 r. – 10.10.2025 r.

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Bułka grahamka, masło ekstra, pasztet podlaski, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

 

Dzień owoców: mandarynki, jabłko, banan

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica drobiowa, papryka, sałata

Kawa inka na mleku

 

Kiwi

(1,6)

Płatki owsiane na mleku z żurawiną

Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty, ogórek, kiełki buraka

Banan

(1,6)

Bufet szwedzki: wędlina, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, szczypior, pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta z ciecierzycy

Kawa inka na mleku

Winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna z awokado, pomidory koktajlowe

Zupa mleczna kasza manna

Jabłko

(1,2,6)

Obiady

Zupa fasolowa z kiełbaską

Makaron z polewą jogurtowo-truskawkową

 

Kompot owocowy

(1,2,6,8)

Zupa krem z dyni

Udko pieczone, ryż, marchewka mini

 

Woda cytryną

(1,6,8)

Krupnik ryżowy

Klopsiki po cygańsku, ziemniaki purée, rukola

 

Mięta

(1,2,6,8)

Zupa pejzanka ze śmietaną

Indyk w sosie słodko-kwaśnym, kasza jęczmienna, kalarepa

 

Kompot owocowy

(1,6,8)

Zupa solferino z groszkiem

Pieczone kotlety rybne, ziemniaki, pomidory z cebulą

Woda z pomarańczą

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, szynka pomidor, ser żółty, szczypiorek

 

(1,6)

Sałatka owocowa z jogurtem, batonik zbożowy

 

(1,6)

Cynamonki własnej produkcji

Herbata

 

(1,2,6)

Tosty hawajskie; pieczywo pszenne, masło ekstra, ser żółty, ananas

 

(1,6 )

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Kakao

(1,2,6)

 

 

Tydzień - 13.10.2025 r. – 17.10.2025 r.

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło ekstra, kiełbasa żywiecka, ogórek świeży

Herbata z cytryną

Dzień owoców: mandarynka, kiwi, winogrono

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasztet z kurczaka, ogórek kiszony

Kawa inka z mlekiem

 

Kaki

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ser żółty, papryka

Płatki owsiane na mleku

 

Winogrono

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, ser żółty, twaróg, masło ekstra, szyneczka, pomidor, ogórek, rzodkiewka,

Kawa inka z mlekiem

 

Jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane. masło ekstra, jajko gotowane, majonez, szczypior, pomidorki koktajlowe

Płatki jęczmienne na mleku

 

Gruszka

(1,2,6)

Obiady

Zupa ogórkowa

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, roszponka, ser

Woda z cytryną

(1,2,6,8)

Zupa zacierkowa

Pieczone polędwiczki, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Zupa kalafiorowa

Schab w sosie bbq, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Zupa neapolitańska

z makaronem

Kopytka, sos pieczarkowy, surówka z kapusty zakwaszano

Kompot owocowy

(1,2,6,8)

Krem z pieczonej dyni

Pierogi z serem i polewą jogurtową z truskawkową

 

Kompot owocowy

 

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, dżem brzoskwiniowy

 

(1,6)

Placuszki pancakes, smoothie owocowe (wiśnia, banan, mango)

(1,2,6)

Kisiel własnej produkcji, jabłko, biszkopty

 

(1,2,6)

Bułka grahamka, masło, makrela w pomidorach, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

(1,6)

Ciasto ucierane z jabłkami

 

 

(1,2,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-10-10 11:28:28
Ilość wyświetleń: 25238
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej