Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

Menu

 

 

Jadłospis dla Katolickiego Przedszkola „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach

 

Tydzień – 01.09.25 – 05.09.25

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Płatki owsiane na mleku

Bułka grahamka, masło, ser biały, marchewka tarta

 

Dzień owoców: śliwki, jabłko

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, ser żółty, majonez, szczypiorek

Kawa inka z mlekiem

 

Melon

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, pasztet, ogórek kiszony

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

 

Jabłko

(1,2,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło, frankfurterki, papryka kolorowa, schab, ser żółty, twarożek z awokado

Kawa inka z mlekiem

 

Winogrona

(1,6)

Płatki ryżowe na mleku

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek świeży, rzodkiewka

 

Gruszka

(1,6)

Obiady

Zupa pomidorowa

z ryżem

Kotlet pożarski, ziemniaki gotowane, mizeria

ze śmietaną

Kompot truskawkowy.

(1,2,6,8)

Zupa ogórkowa z włoszczyzną i ziemniakami

Pieczeń wieprzowa duszona

w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane

Woda z cytryną

(1,6,8)

Krupnik

Zapiekanka warzywna

(ser żółty, szynka gotowana, kukurydza, papryka czerwona, cukinia, pieczarki, ketchup )

Kompot truskawkowy

(1,6,8)

Rosół drobiowy z makaronem i natką pietruszki

Nugettsy z kurczaka, sos miodowo-musztardowy, surówka z marchewki, ziemniaki

Kompot jabłkowy

(1,2,6)

Zupa z fasolką szparagową

Ryba pieczona w maśle czosnkowym, ryż, sałata lodowa z warzywami

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło, polędwica babci, pomidor malinowy, herbata liściasta z cytryną

(1,6)

Sałatka owocowa (banan, winogrono, jeżyny, maliny, brzoskwinie), biszkopty

 

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa podsuszana, pomidor, herbata liściasta

z cytryną

(1,6)

Bułeczka z domową nutella, banan

Herbata owocowa

 

(1,6,7)

Ciasto z cukinii, maliny, kakao

 

(1,2,6)

 

Tydzień   - 08.09.25-12.09.25

 

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadania

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Płatki kukurydziane na mleku

Dzień owoców: winogrona, jabłka, maliny

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło, szynka z wędzarni, pomidor, rzodkiewka

Kawa inka

 

Gruszka

 

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pomidor, sałata,

frankfurterki

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Herbata owocowa

Śliwki

 

(1,6)

Bufet szwedzki: pieczywo mieszane, masło ekstra, ser żółty, szynka, rukola, papryka kolorowa, kiełki, pasta z ciecierzycy

Kakao

Arbuz bezpestkowy

 

(1,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, pasta

z jajka ze szczypiorkiem

i majonezem, pomidorki koktajlowe

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi

Jabłka

(1,2,6)

Obiady

Zupa brokułowa

z ziemniakami

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym,

ser żółty, liść cykorii

Kompot porzeczkowy

(1,6,8)

Zupa krem z marchewki

Pulpeciki w sosie pieczarkowym, kasza kus-kus, sałata ze śmietaną

 

Woda z miętą

(1,2,6,8)

Zupa gulaszowa

z kurczakiem i ryżem

Pierogi leniwe z masłem

i cukrem trzcinowym, marchewka z jabłkiem

Kompot wiśniowy

(1,2,6,8)

Zupa koperkowa z makaronem

Gulasz wołowy z warzywami, kasza gryczana, surówka z buraczków

 

 

Woda z cytryną

(1,6,8)

Krupnik jęczmienny

na indyku

Paluszki  rybne z fileta, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony z cebulą

i olejem

Woda z cytryną

(1,2,3,6,8)

Podwieczorki

Pieczywo mieszane, masło ekstra, polędwica babci, ogórek i papryka

Herbata z cytryną

(1,6)

Sernik z galaretką

i truskawkami

Woda z imbirem

(1,2,6)

Pieczywo mieszane, masło ekstra, sałatka z makreli

w pomidorkach ze szczypiorkiem

Herbata z cytryną

(1,3,6)

Chałka z masłem ,banan, maślanka owocowa

 

 

(1,2,6)

Mus z kaszy mannej

z syropem malinowym

Chrupki kukurydziane

Borówki

(1,6)

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

Katalog produktów dostępny w sekretariacie.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

Zatwierdziła:

W jadłospisie podano numer alergenu jaki zawiera to danie.

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez  placówki przedszkolne, od dnia 13.12.2014 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011,które mówi o

obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

 

 „Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji”

 1. Zboża zawierające gluten

 2. Jaja i produkty pochodne

 3. Ryby i produkty pochodne

 4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 5. Soja i produkty pochodne

 6. Mleko i produkty pochodne

 7. Orzechy

 8. Seler i produkty pochodne

 9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

11. Łubin

12. Dwutlenek siarki

13. Skorupiaki i produkty pochodne

14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, małe ilości soli

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-09-04 11:14:29
Ilość wyświetleń: 24890
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej